Mühendisler İş Güvenliği Uzmanı Olabilir mi?

Mühendisler İş Güvenliği Uzmanı Olabilir mi?

Mühendislik Fakültesi Mezunlarının İş Güvenliği Uzmanı Olma Süreci

İş güvenliği uzmanın olup olamayacağı mühendislik fakültesinden mezun olan kişiler tarafından sıkça sorulan bir sorudur. Yönetmeliklere göre, mühendislik fakültesi mezunları iş güvenliği uzmanı olabilir. Ancak belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir.

Mühendisler İş Güvenliği Sınavına Girebilir mi?

Evet, mühendisler İSG sınavına girebilir. Mühendislik eğitimi almış kişilerin, çeşitli belgeleri ve yönetmelikler doğrultusunda belirlenmiş eğitimleri tamamlamaları halinde İSG sınavına girme hakları bulunmaktadır.

Kamuda Çalışan Mühendisler İş Güvenliği Uzmanı Olabilir mi?

Kamuda çalışan mühendisler de iş güvenliği uzmanı olabilir. Bunun için gerekli sertifikaları almaları ve yine İSG sınavını geçmeleri gerekmektedir.

İş Güvenliği Uzmanı Olmak İçin Gerekenler

İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?

İş güvenliği uzmanı olmak için öncelikle ilgili eğitim programlarını tamamlamak ve sonrasında yapılan sınavda başarılı olmak gerekmektedir. Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Hangi Bölüm Mezunları İş Güvenliği Uzmanı Olabilir?

Başta mühendislik fakültesi mezunları olmak üzere, teknik öğretmenler, fen veya fen-edebiyat fakülteleri mezunları ve mimarlar iş güvenliği uzmanı olabilir.

İSG Uzmanı Olmak İçin Ne Gereklidir?

İSG uzmanı olmak için öncelikle yetkilendirilmiş kurumlarda eğitim almak ve ardından yapılacak sınavda başarılı olmak gerekmektedir. Ayrıca belirli iş tecrübesi de aranabilir.

İş Güvenliği Uzmanı Sertifikası ve Eğitimleri

İş Güvenliği Uzmanlığı Belgesini Kimler Alabilir?

İş güvenliği uzmanlığı belgesini, belirli alanlarda lisans mezunu olan ve gerekli eğitimleri tamamlayan bireyler alabilmektedir. Sertifika hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Kimler Olabilir?

İş güvenliği uzmanlığına yeni başlayanlar genellikle C sınıfı olarak çalışmaktadır. C sınıfı iş güvenliği uzmanı olabilmek için ilgili eğitim programlarını tamamlamış ve sınavda başarılı olmuş olmak gerekmektedir.

Kimler İş Güvenliği Uzmanı Olamaz?

Yönetmeliklerde belirtilen şartlara uymayan veya gerekli eğitimleri ve sınavları tamamlamayan kişiler iş güvenliği uzmanı olamaz.

Avukatlar İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Olabilir mi?

Avukatlar iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olamaz çünkü bu alan mühendislik, fen-edebiyat gibi teknik alanlarda uzmanlaşmış kişiler için belirlenmiştir.

İş Güvenliği Uzmanı Maaşları

İş güvenliği uzmanlarının maaşları, çalıştıkları sektöre, deneyimlerine ve sahip oldukları sertifikalara göre değişkenlik gösterebilir. Genel olarak, C sınıfı iş güvenliği uzmanları daha düşük maaş alırken, A sınıfı iş güvenliği uzmanları daha yüksek maaşla çalışmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular ve Nasıl Yapılır?

İş güvenliği uzmanı olma süreci ve şartları ile ilgili sıkça sorulan soruları ve yanıtlarını aşağıdaki bağlantılarda bulabilirsiniz:

ÖNE ÇIKAN EĞİTİMLER

IOSH İş Sağlığı ve Refah Yönetimi Eğitimi

İş Sağlığı ve Refah Yönetimi eğitimi, sağlık eğitimine yeni bir yaklaşım sunar. İçeriğin çalışanlarınızın ilgisini çektiğini ve onlara ilham verdiğini de göreceksiniz 

IOSH Yöneticiler için Yangın Güvenliği Eğitimi

Sürdürülebilir bir işyeri yangını güvenliği kültürü, yangından korunma ve bu alandaki olumlu tutum, bilgi, algı ve inançlara dayanmaktadır. 

IOSH Güvenli Yönetim Eğitimi

Yüz yüze, sanal sınıf ve e-learning yöntemleri ile verilebilmektedir. Yöntemler hakkında bilgilere ilgili yöntemin linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NEBOSH Kaza / Olay Araştırma Eğitimi

Bu yeterlilik, olay araştırmalarında görev alan ve bu süreci etkili bir şekilde yürütmek isteyen herkes içindir. Eğitim İngiliz NEBOSH ve HSE kurumları tarafından hazırlanmıştır.   

NEBOSH Liderlik Eğitimi

NEBOSH, kıdemli iş liderleri veya bu rolü üstlenmek isteyenler için bir günlük bir sağlık ve güvenlik yeterliliği geliştirmek için Büyük Britanya’nın Sağlık ve Güvenlik Düzenleyicisi, Health and Safety Executive (HSE) ile birlikte çalışarak bu programı geliştirmiştir.

NEBOSH Uluslararası Genel Sertifika Eğitimi

1979’daki kuruluşundan bu yana dünyanın dört bir yanından yaklaşık 550.000 kişi NEBOSH yeterliliği kazanmıştır. Her yıl on binlerce kişi, 130’dan fazla ülkede sınavlar sunan 600 eğitim kurumundan eğitimler alaran NEBOSH yeterliliklerine ulaşmaktadır.

Gözlem ve ramak kala raporlama, Dijital iş izin sistemi ve geribildirim yönetimi uygulamaları

Bir Ege Consulting markası olan Ege Techno, iş raporlama, iş izin ve geri bildirim sistemini daha etkin, kullanıcılar için basit ve kolay izlenebilir olarak uygulanmasını sağlayacak mobil ve PC arayüzü bulunan mobil uygulama yazılımları geliştirmiştir. 

Techno Report

Gözlem ve Ramak Kala Raporlama Yazılımı

Modern teknolojinin getirdiği kolaylıkları kullanarak, iş yerlerindeki tehlikeleri etkin bir şekilde raporlama ve yönetme imkanı sunar.

Techno Permit

Dijital İş İzin Sistemi Yazılımı

Techno Permit, İSG açısından kritik faaliyetlerin kontrolünde iş izin sisteminin basit ve verimli uygulanmasını sağlayan bir mobil uygulamadır.

Techno Feed

Geribildirim Yönetim Sistemi Yazılımı

Kullanıcıların hizmetlerinizle ilgili geri bildirimlerini kolayca paylaşabilmeleri için tasarlanmış yenilikçi bir web uygulamasıdır.

Yenilikçi iş uygulamalarımızla tanışın.